KEMBARA DESTINASI

SUKA MENGEMBARA & JALAN-JALAN CARI MAKAN

Monday, 11 November 2013

Family Day - Melaka & Port Dickson

Hai Qisya !! Seronok budak ni boleh jalan-jalan ke Melaka kali ini. Aku telah merancang famili trip kali ini ialah ke Melaka. Kami menyewa homestay yang terletak tak berapa jauh sangat dari bandar Melaka. 

Selesa sangat rumah dua tingkat homestay ini. Terdapat 4 bilik, satu bilik kat bawah dan 3 bilik di tingkat atas. Setiap bilik ada bilik air, jadi selesa sangat dan tak perlu menunggu giliran masuk tandas.

Kami berehat bergambar beramai-ramai sebelum keluar jalan-jalan di bandar.

Keluargaku yang sikit jer. Moga Allah tambahkan lagi bilangan anggota keluarga kami. Aamiin..

Jom ronda-ronda bandar Melaka..Dah penat ronda-ronda, kita minum cendol. Ada perisa durian dan juga cendol pulut. Sedapnya masuk dalam tekak ku, cuaca panas begini.


Kami makan tengah hari di restoren. Biasa jer makan kat sini. Aku merancang nak makan asam pedas yang terkenal di Melaka. Hari ini dah tak sempat, jadi esok pulak lah.

Kerap datang ke Melaka tetapi tidak pernah aku masuk ke Muzium Negeri. Jadi kali ini, aku teringin masuk. Seronok juga ambik gambar dalam muzium tersebut.

Nak jatuh betul-betul or posing jer ni! Hahaha


Ayahku memang sporting kalu ajak bergambar.Wah best sangat2 bila naik cruise sambil mendengar lagu tradisional bersama ahli keluarga tersayang.


No comments: